top of page

Zwanger zijn anno 2020 (deel 2)

Ook als je zwanger bent kan je zonder problemen een cranio sacraal behandeling ondergaan.

Dit kan tot aan het einde van je zwangerschap. Tijdens de behandeling lig je op je rug of op je zij. Dankzij een comfortabel matras, bovenop de behandeltafel, kun je de houding aannemen die je zelf het prettigst vind. Indien je de behoefte hebt om tijdens de behandeling te bewegen of van positie te veranderen dan is dat allemaal mogelijk. Jij, als zwangere, staat centraal.


Als zwangere kun je klachten krijgen zoals bekkeninstabiliteit, bandenpijn, bekkenklachten, rugpijn,

zwangerschap ischias, krampen in de kuiten. Met behulp van cranio sacraal therapie kun je je klachten verminderen cq verlichten. Het is een zachte manuele techniek die werkt op je zelfherstellend vermogen.


Bandenpijn, bekkenklachten, rugpijn

Je lichaam verandert tijdens de zwangerschap. Je kindje groeit in je baarmoeder waardoor je buik langzaam maar zeker in omvang toe neemt. Hierdoor verandert de balans in je lichaam. Vooral je rug en bekken kunnen hierdoor opspelen. Je lichaam is continue bezig om een nieuwe balans te vinden. Vanaf de zijkanten van je baarmoeder lopen twee banden naar je schaamheuvel en vanaf de onderkant lopen twee banden naar je heiligbeen. Hoe groter je baarmoeder wordt, hoe meer spanning er op deze banden komt te staan. Die bandenpijn kan zorgen voor pijn in je liezen, schaamstreek en onderbuik. Aan het begin van je zwangerschap kan het voelen als gewone menstruatiekramp, maar rond de twintig weken kan het een nare, scherpe pijn zijn, die langere tijd aanhoudt.


Kramp in de kuiten

Een van de oorzaken kan vermoeidheid zijn. Doordat je zwaarder wordt tijdens je zwangerschap moeten de spieren in je benen meer gewicht dragen. Het kost meer inspanning waardoor de spieren sneller moe zijn. Rust wat vaker uit en voorkom dat je lang staat.

Ook een verstoorde bloedtoevoer kan kramp in de kuiten veroorzaken.Tijdens de zwangerschap groeit je baarmoeder en kan er druk ontstaan op de aderen in je benen. Hierdoor raakt de doorbloeding in je benen verstoord.

Maar ook zwangerschapsischias kan kramp in de kuiten veroorzaken.


Ben je nieuwsgierig geworden en wil je er meer over weten, het zelf ervaren...

In mijn volgende blog doe ik een aankondiging over te volgen workshops.14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page